Wat is No School?

De wereld om ons heen verandert snel. Is het mogelijk om hier altijd snel genoeg op in te spelen? Creatieve vakscholen Cibap en SintLucas bundelen daarom hun krachten in het initiatief No School. No School onderzoekt, experimenteert en creëert ruimte om samen met de creatieve industrie nieuwe en onderscheidende leerroutes te initiëren. En zo het creatieve vakonderwijs in Nederland toekomstbestendig te maken.

Veranderende samenleving

Beroepen evolueren, de wereld globaliseert en het creatieve werkveld ontwikkelt zich in nieuwe vormen. Er is beweging gaande waardoor oude structuren minder goed werken en nieuwe kansen ontstaan. Cibap en SintLucas, twee gevestigde vakscholen met een naam in hoogwaardig creatief vakmanschap, zijn als ‘creatieve pioneers’ gewend om continu te transformeren. No School is in staat om nieuwe opleidingsroutes te initiëren, ontwikkelen en realiseren die aansluiten bij de sterk veranderende samenleving. Het huidige onderwijsbestel biedt echter niet altijd de ruimte die nodig is om te focussen op de toekomst. Daarom begeven we ons buiten de gebaande paden en experimenteren we met andere vormen van leren.

No School

No School is geen school, maar heeft alles te maken met het leren van studenten! No School ontwikkelt nieuwe leerroutes MBO – HBO, alleen of samen met hbo-instellingen. In samenwerking met de University of Northampton is op dit moment een Britse Bachelor Graphic Communication in ontwikkeling.

No School richt zich op communitybuilding door samenwerking aan te gaan met de creatieve industrie in binnen- en buitenland. De vakscholen SintLucas en Cibap werken al samen met tal van organisaties in Nederland en hebben partners uit onder meer China, de Verenigde Staten, Duitsland en Italië. No School stimuleert cross-overs te maken met andere domeinen –techniek, zorg, business– die de creatieve sector aanvullen en versterken. Studenten die in multidisciplinaire teams werken aan projecten in direct belang van opdrachtgevers doen waardevolle ervaringen op.

Tot slot participeert No School in onderzoek om op data gebaseerde keuzes te maken die relevante veranderingen in het onderwijs tot gevolg hebben. Wat is de kracht van creativiteit? Hoe werken en leren creatieven?

Samen sterker

No School is een initiatief in ontwikkeling. De stip op de horizon is er, de route er naartoe zal onderweg worden bepaald. Dit is spannend, maar het fundament van onze scholen is zo sterk dat we erop vertrouwen samen met anderen veranderingen in het creatieve vakonderwijs te realiseren. We werken met professionals, docenten, studenten, bedrijven, scholen en andere partners. Onze rol is de aanjager te zijn van grensverleggende en innovatieve activiteiten.

No School?

Leer de kracht van creatieven kennen! Creative pioneers by Cibap en SintLucas